2024. április 28., vasárnap

Tegyünk az egészségünkért!

Egészségnapot tartottak a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban

A Vajdaságért Alapítvány szervezésében szerdán egészségnapot tartott Magyarkanizsán az Eleki Életmódközpont. A központ 2010 szeptembere óta működik aktívan, célja az egészséges életmód fontosságára felhívni a lakosság figyelmét.

Az olyan civilizációs népbetegségekben szenvedőknek nyújtanak segítséget többek között, mint a cukorbetegség, elhízás, magas koleszterinszint, mozgásszervi betegségek vagy az emésztőrendszer problémái.

Az életmódközpont bemutatkozója után ingyenes egészségügyi állapotfelmérés vette kezdetét: testzsír- és vérnyomásmérés, tüdőkapacitás- és szívműködés-vizsgálat, egészségéletkor-számítás, életmód-tanácsadás, végül pedig hát-, váll- és nyakmasszázst kaphattak az érdeklődők.

Egészséges ételek bemutatójával és kóstolójával is készültek a szervezők, majd előadásokat hallgathattak a részvevők a szívinfarktus megelőzéséről és a metabolikus szindrómáról.

Az Eleki Életmódközpont Horgosra, Zentára és Adára látogat hasonló programokkal a napokban, március és április folyamán pedig A növényi alapú étrend titkai címmel főzőkört hirdet Zentán.