2024. augusztus 19., hétfő

Húsvéti vásár a főtéren

Hústermékek, sonkák, sajtok és édességek csalogatják Szabadka központjába az érdeklődőket, hiszen péntek óta látogatható a 8. Csülöknapok és húsvéti vásár.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A rendezvényen húsok és cukorkák mellett különleges magyarországi rózsalepényt is lehet kóstolni különféle ízesítéssel, valamint borok, pálinkák közül is válogathatunk, illetve nagyon szép kínálat várja a vevőket húsvéti tojásokból, díszekből, vagy ajándékba akár könyvet is vásárolhatunk a helyszínen.
A Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Csülöknapokat és húsvéti vásárt Szabadka főterén, ezúttal március 18-a és 25-e között. A rendezvény keretében fehér sertésből, mangalicasertésből és szürkemarhából készült termékeket lehet vásárolni, illetve kézművesek portékáiból lehet válogatni, édességet, valamint magyarországi biosüteményt is kaphatunk.
– A hústermelők sokkal kedvezőbb áron kínálják a feldolgozott húsárut, mint az üzletek, így aki ellátogat a rendezvényre, egy helyen mindent megvásárolhat, ami a húsvéti ünnepekhez szükséges – mondta Gulyás Violetta szervező.