2024. május 19., vasárnap
LABDARÚGÁS

Horgoson felkészülten várják a rajtot

A Tisza menti ligában a hét végén kezdődik a küzdelem a bajnoki pontokért. A Horgos 1911 labdarúgói már január végén megkezdték a bajnokság folytatására a felkészülést. A helyi pálya minősége még a legnagyobb esőzések mellett is alkalmas játékra, ezért semmi akadálya nem volt annak, hogy csaknem minden hétvégén lehessen Horgoson mérkőzést játszani. Az őszi bajnokság befejeztével a csapat az ötödik helyen végzett, ami a szurkolók elvárásait nem éppen elégíti ki, a folytatásban Horgoson bíznak a jobb eredményekben.

A téli átigazolási időszakban Davor Gavrić a magyarkanizsai Potisjeből visszatért anyaegyesületébe, ugyancsak onnan jött a jó játékerőt jelentő Balgó József, míg Szalma Dávid a Csantavérbe távozott. Csókáról érkezett ifj. Fujkin József, így most apa és fia egy csapatban játszik. Azt azonban nem lehet elhallgatni, hogy az utóbbi két évben egy első csapatra való játékos távozott külföldre munkavállalás céljából. Mivel hétköznap a játékosaink többsége iskolai vagy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja az edzéseket látogatni, ezért törekedtünk minél több edzőmérkőzést hétvégeken játszani, eddig összesen kilencet – mondta Sors Róbert, a horgosi klub elnöke.

A felkészülési mérkőzések eredményei: Horgos 1911–Tornyos 1:2, Tornyos–Horgos 1911 1:1, Horgos1911–Csantavér 0:0, Csantavér–Horgos 1911 1:0, Horgos1911–Csengele (HU) 0:2, Horgos 1911–Obilić 0:6, Horgos 1911–Vinogradar 1:1, Horgos1911–Slavija 5:0, Horgos 1911–Slavija 0:0.

A Horgos 1911 játékoskerete: Bende Viktor, Hoksza Zsolt, id. Fujkin József, ifj. Fujkin József, Lobozár Rudolf, Davor Gavrić, Makra Norbert, Makra Dávid, Bohata Erik, Bohata Gábor, Balgó József, Kolompár Gábriel, Baté Bence, Huszár Dávid, Fodor Igor, Berec Tamás, Úri Attila, Puljai Igor, Somogyi Hunor és Siniša Momirov.

Az első csapattal továbbra is Dejan Veselinov edző foglalkozik, míg az utánpótlással Darko Veselinovot bízták meg. A csapat a hét végén Adorjánon vendégeskedik a Tisza B ellen.

Az első tavaszi forduló párosítása: Csóka–Jadran, Graničar–Tromeđa, Jedinstvo (SK)–Hajduk, Jedinstvo (M)–Tisza (P), Tisza B–Horgos 1911, Slavija–Šampion.