2024. május 3., péntek

Április derekán nyílik a Dinópark

A Városi Kertészetben úgy vélik, hogy a hamarosan megnyíló őshüllőpark olyan tartalommal gazdagítja Újvidéket, amely egyben szórakoztató és tudományos is, és amely az európai nagyvárosokban szokásosnak számít.

Olyan turisztikai attrakció lesz, amelyet a városunkba látogatók semmiképpen sem fognak kihagyni, de az újvidékiek is kedvelni fogják. A Dinópark egyedülállónak számít majd a Balkán-félszigetnek ebben a részében. A megnyitóünnepség-sorozatot április 16–17-re, szombatra és vasárnapra tervezik.

A még mindig épülő park 1,7 hektáron terül el a Vojvodina Sport- és Üzletközpont keretében, az udvarrészben, a fedett uszodák előtt. A kiállított őslénymakettek mellett a következő tartalmakat kínálja majd a látogatóknak: Dino Dig Site – elkerített, homokkal feltöltött rész, ahol a gyerekek dinoszauruszmaradványok után kutathatnak. Lesz dinójátszótér és születésnapi zsúrok megszervezésére alkalmas szoba, színpad, 12D mozi, de tribünöket, szemináriumokat is megszervezhetnek majd itt. Kiépítenek egy adrenalinparkot és egy céllövöldét is, étterem és ajándékbolt is nyílik majd.

A megváltott belépőjegy egész napra érvényes. Áprilistól novemberig fogadják majd a látogatókat, a hét mindegyik napján.