2024. május 3., péntek

Almási cukrászda Zenta központjában

A híres Almási cukrászda finomságait már Zenta központjában is megtalálhatjuk, ugyanis hétfőn Almási cukrászda és kávézó néven megnyitották új vendéglátóipari egységüket a piaccal szemben, a Posta utca 7-es szám alatt.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A fiatalos hangulatot árasztó cukrászdában a már jól ismert Almási sütemények és sós falatok mindegyike megtalálható, újdonságokkal is csalogatják a betérőket, és természetesen kávé, üdítő és szeszes ital is szerepel a kínálatukban. Bicók Balázs tulajdonos elmondta, hogy a sütemények már eddig is széles skáláját újakkal bővítették, és hamarosan fagylalt is kapható lesz.

– A hagyományos minyonok, rétesek, a plazmakosár, a krémes, a roládok mellett kínálunk belga csokoládés süteményt, valamint mentás, lime-os sütit. A sós falatoknál a már eddig is készített pogácsák és kiflik mellé bevezettük a pizzás tekercset, és a kínálat tovább fog bővülni. A minyonok tárházát néhány évvel ezelőtt a zentai csata emlékének szentelt, II. Musztafát és Eugén herceget ábrázoló minyonokkal szélesítettük. A cukrászda kirakatán ez a két marcipán látható, hogy aki esetleg ilyet szeretne venni, az tudja, hová kell jönnie. A marcipánokat egyébként a dédtatámtól örökölt recept alapján készítjük. Az új cukrászdával és kávézóval szeretnénk a süteményfogyasztási kultúrát fejleszteni Zentán, de azt is szeretnénk, ha betérnének az emberek reggelizni, mert a sós pogácsáink, kiflijeink már kora reggel frissen sülve várják őket. Rövidesen fagylalt is kapható lesz, mire beköszönt az igazi meleg. Itt, a központban található cukrászdában is rendelhetők sütemények és torták. A cukrászat egyébként a székhelyen található, de ide is behozzuk a megrendelt terméket – mondta a fiatal tulajdonos.

Az Almási cukrászda és kávézó hétfőtől szombatig 7–20 óráig várja a vendégeket.