2024. május 4., szombat

Újvidék is esélyes az Európa Ifjúsági Fővárosa címre

Az Európai Ifjúsági Fórum közzétette annak az öt városnak a nevét, amely bejutott a végső fordulóba, s esélyes az Európa Ifjúsági Fővárosa címre. Újvidék idén is köztük van.

A tartományi székváros a franciaországi Amiens-nel, az észak-írországi Derry City & Strabane-nel, a nagy-britanniai Manchesterrel és az olaszországi Perugiaval mérkőzik meg a címért.

Az eredmény érdekében Újvidék Város több mint kilencven újvidéki ifjúsági szervezettel működött együtt az Ifjúsági és Sportminisztérium, az Újvidéki Egyetem, a KOMS és a NAPOR támogatásával.

„Bár sorrendben második éve értünk el sikert, s büszkék vagyunk rá, nem állunk meg a végleges célig, vagyis hogy elnyerjük azt a címet, amely megerősíti azt, amit Újvidék már a gyakorlatban megvalósít, tehát hogy Európa Ifjúsági Fővárosa legyünk” – jelentette ki Miloš Vučević újvidéki polgármester.

Az Újvidék – Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 (OPENS2019) célja, hogy támogassa a fiatalokat abban, hogy pozitív változások és innovatív ötletek kezdeményezői legyenek úgy Újvidéken, mint nemzeti, regionális és nemzetközi szinten.