2024. május 7., kedd

Sporthírek

VÍZILABDA

Teljes a hatos döntő mezőnye

Az utolsó előtti fordulóval végleges lett a vízilabda-Euroliga mezőnye a hatos döntőre, amelyet június 2-a és 4-e között rendeznek meg Budapesten. Utolsónak a spanyol Barcelona csatlakozott a már korábban továbbjutókhoz, vagyis a serlegért a vendéglátó Egeren kívül az A csoportból az Olimpiakosz és a Barceloneta, a B csoportból pedig a címvédő Pro Recco, a Szolnok és a Jug csatázhat.

Az Eurokupa döntőjében a Brescia csapata két győzelemmel és 23:10-es összesített gólaránnyal múlta felül az orosz Szintez csapatát, így csúcsot jelentő negyedik alkalommal nyerte el a sorozat (korábban LEN-trófea) serlegét. Az olasz gárda eddig az olasz Savona és az Újpest csapataival együtt három-három trófeáéval tartotta a közös rekordot.

KOSÁRLABDA

A C. zvezda megvédte címét

Az ünnepek idején játszották le az Adriai Liga döntőjének második és harmadik meccsét. A C. zvezda címvédő csapata Belgrádban és Mitrovicán is könnyedén legyőzte a Mega együttesét, így újra a liga bajnoka lett. Lehetséges, hogy ez volt a liga utolsó idénye, hisz a FIBA időközben visszavonta a támogatást, ezért a FIBA és az ULEB viszálya miatt a liga vagy megszűnik, vagy új alapokon indítják újra, feltehetően a FIBA keretein belül.

NBA LIGA

Meglepetés bírói tévedéssel

A főcsoportok negyeddöntője lezárult az NBA liga rájátszásában, három pár pedig már megkezdte az elődöntő sorozatát is. A San Antonio és az Oklahoma már két meccsen vannak túl, az állás pedig 1:1. A rangadó első találkozóját, amelyen a hazaiak védelme meg tudta fékezni Kevin Durantot és Russell Westbrookot, a Spurs fölényesen nyerte a Thunder ellen, a második San Antonió-i meccs azonban szoros volt, végül bírói tévedés után a vendégek ünnepelhettek. A játékvezetők ugyanis 13 és fél másodperccel a befejezés előtt nem vették észre a vendégek szabálytalanságát, csupán a találkozó vége és a felvétel megtekintése után győződhettek meg arról, hogy akaratlanul megkárosították a San Antoniót.