2024. május 8., szerda

Június elején alakul meg a tartományi kormány

Az SZHP a jövő hét folyamán kezdi meg a koalíciós tárgyalásokat a VMSZ-el

Igor Mirović, a Szerb Haladó Párt tartományi szervezete elnökének elmondása szerint Vajdaságban valamikor június elején alakul meg a következő összetételű kormány.

Az új tartományi kormányfő személyéről már folynak a tárgyalások, fűzte hozzá Mirović, mondván, hogy ha felajánlják számára, akkor kész elfogadni ezt a felelősségteljes tisztséget.
A Vajdasági Magyar Szövetséggel a jövő hét folyamán kezdik meg a koalíciós tárgyalásokat, ez viszont nem zárja ki az egyeztetést más politikai erőkkel, taglalta Mirović.
– Hatalmas munka vár ránk. Összegeznünk kell a Demokrata Párt hat éves hatalmának eredményét, ezt követően pedig a tartományban eddig jellemző politika megváltoztatása vár ránk. Az eddigi politikát a köztársasági és a tartományi hatalom közötti feszültségek elmélyítése jellemezte. Az SZHP elképzelése az, hogy a köztársasági és a tartományi hatalom egyesüljön és közösen járjon el a fontosabb infrastrukturális, mezőgazdasági és egészségügy projektumok tekintetében – magyarázta Mirović.
Vajdaság Statútumának értelmében a Tartományi Képviselőház következő összetételének harminc napon belül kell megtartania alakulóülését, ezt követően pedig a kormánynak kell megalakulnia, mondta Mirović.