2024. május 5., vasárnap

Nekünk is van Születésfánk

A palicsi Ábel-parkban tegnap csaknem kétszáz gyermek és szülő jelenlétében Születésfát avattak a Születés Hete rendezvénysorozat keretében

Mintegy százötven gyermek neve került fel a palicsi Ábel-parkban található Születésfára, amelyet tegnap avattak a Születés Hete rendezvény keretében. Az idén ötödik alkalommal megszervezett rendezvény szombatig tart, s ezzel párhuzamosan Óbecsén is zajlik.

A Születésfa felavatásán tegnap Palicson csaknem kétszáz gyermek, szülő, nagyszülő vett részt, s annyi névtábla készült, hogy végül két, egymással szemben álló fiatal fára kerültek fel.
Ricz Dencs Tünde, a Születés Hete rendezvény szabadkai szervezője az avatást követően azt nyilatkozta, nem is tudja szavakba önteni azt az örömet, amely eltölti a rengeteg gyermek, szüleik és nagyszüleik láttán.
– Az anyukák bizalmat szavaztak ennek a rendezvénynek, egy hiánypótló esemény lett, gyökeret engedett, mindenkihez egy pici élmény kapcsolódik. Olyan esemény a Születés Hete, aminek van létjogosultsága, és bízom benne, hogy még nagyon sokáig meg tudjuk szervezni. Most százötven név felkerült a Születésfákra. Felülmúlt minden korábbi várakozásomat. Olyanok is eljöttek, akiknek az unokáik távol vannak, de itt születtek. Ennek a fának egy kicsit az is a szimbóluma most, hogy annyian mennek el, hogy itt voltak, és itt hagyták a lenyomatukat, és lehet, hogy egyszer érdemes lesz majd ide visszatérniük – mondta Ricz Dencs Tünde.
A Születésfát most színes táblák díszítik, gyermekeink nevével, azokéval is, akik csak rövid ideig voltak a szüleikkel, vendégbabáké, akik nem jöhettek a világra. A palicsi Ábel-park a szeles, esős időjárás ellenére gyermekzsivajtól volt hangos. A Születés Hete ötödik születésnapján a gyermekeket és szüleiket a szervezők egy tortával is megajándékozták.
A rendezvény ma 16 órakor folytatódik az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány székházában. A részletes program megtalálható a www.exspecto.org.rs honlapcímen.