2024. április 27., szombat

Végleges temerini választási eredmények

Listák és mandátumok

A temerini községi választási bizottság a Község Hivatalos Lapjának 12. számában közzétette a községi választási bizottság munkájáról és a temerini községi képviselő-testület képviselőinek, valamint a helyi közösségek tagjainak választási eredményeiről szóló jegyzőkönyvet. Ez szerint a választási eredmények véglegesnek tekinthetők, mivel a bizottság tagjai a jegyzőkönyvre vonatkozóan nem éltek kifogással. A községi képviselő-testület 33 képviselői helyére 11 lista 203 jelöltje pályázott. A megszerzett szavazatok száma szerint hat lista jelöltjei jutottak mandátumhoz. A legtöbb mandátumhoz az SZHP 17, a VMSZ–VMDP koalíció 5, az SZRP 4, az SZSZP és az Együtt a mi Temerinünkért polgárok csoportja 3-3 mandátumhoz jutott. Egy képviselői hely jutott a kisebbségiként induló Szerbiai Oroszok Pártjának. Öt lista nem érte el a mandátumszerzéshez szükséges küszöböt.

A VMSZ–VMDP közös listájáról az önkormányzatban mandátumhoz jutott: Csorba Béla, Sziveri Béla, Urbán Izabella, Gusztony András és Pásztor Róbert.

A községi választási bizottság közzétett jegyzőkönyve szerint a község központi és legnagyobb Első Helyi Közösségében a 15 tanácstagi helyre 9 lista 100 jelöltje pályázott. A szavazatok száma alapján a bizottság 6 listáról a 15 tanácstagi helyre a következő számú mandátumot osztotta ki: SZHP 6, VMSZ–VMDP 5, az Együtt a mi Temerinünkért, az SZRP, az SZSZP és a Demokrata Blokk 1-1 mandátumot kapott. Három lista képviselői nem jutottak mandátumhoz.

A VMSZ–VMDP közös listájáról az Első Helyi Közösség tanácsában mandátumhoz jutott: Gálik Zoltán, Ádám István, Petes Csilla, Nagy Sándor és Úri Zoltán.