2024. május 4., szombat

Tanulni érdemes

Hátrányos helyzetű felsős diákok támogatása

Topolya és Kishegyes Község Szociális Központja az év elején a Krivaja kft. pályázatán nyert pénzösszegnek köszönhetően tanulmányi versenyt hirdetett Tanulni érdemes elnevezéssel. A kiírás a szociális segélyt felhasználók felső osztályba járó gyermekeinek szól, akik a második iskolai félévben versenyezhetnek. A donátor beleegyezésével további támogatókat is keresnek, a két község területén külön-külön.

- A község iskoláit átirattal tájékoztattuk és kértük a közreműködésüket az akció sikere érdekében. Nem titkolt szándékunk a nehéz körülmények között élő és tanuló diákok motiválása, úgy az iskola rendszeres látogatására, mint a tanulásra és továbbtanulásra való ösztönzés. Hálás köszönettel tartozunk eddigi támogatóinknak, akik a következők: Krivaja Kft., Sat trakt, Dózsa György Rt, AIK, Focus Otika, Lennon kávézó, Tia Cup kávépörkölő, Eko Top Kft., Robi pékség, Zrnce Bioshop, Port express, Optika, Auto As, ifj.Pozsár szépségszalon, Gurman 024, Impression nyomda, Auto M agenció, Magnetix, Kurfis, PR Milovanovic topolyai vállalatok és vállalkozók. Reményeink szerint a felsorolás nem végleges. Hangsúlyozzuk : számunkra nem létezik kis összeg, csak nagyon hasznos és jelentős. Az érintett diákokat pedig ezúton is emlékeztetjük : Tanulni - nem csak a versenyfelhívás miatt - érdemes ! - foglalta össze az akció eddigi eredményeit Sztánkó Zsuzsanna a Topolya és Kishegyes Község Szociális Központja igazgatónője.

A januárban meghirdetett tanulmányi verseny kiírása szerint a szociális segély felhasználó családok felső osztályaiba járó gyermekei az iskolaév végén, bizonyítványuk bemutatása után az elért eredmények alapján rangsorolva lesznek. A támogatás nagyságától függően a legjobbak jutalma tablett számítógép lesz.

-Az adatatokat összegezve örömmel állapíthatjuk meg, a Topolya község területéről jelentkező diákok között immár tizenkét tabletgépet tudunk kiosztani. - mondta végül az igazgatónő.