2024. április 19., péntek

Földmérő és építészeti iskolák versenye

A nemzetközi megmérettetés vasárnapig tart

A szabadkai Politechnikai Iskola a házigazdája a földmérő és építészeti iskolák köztársasági versenyének, amelyet ezen a hétvégén immár 27. alkalommal tartanak.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A rendezvényt pénteken este a városháza dísztermében Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár nyitotta meg, aki gratulált a szabadkai tanintézménynek a szervezéshez, és kiemelte, az ilyen versenyek kiváló alkalmak arra, hogy a diákok bemutathassák tudásukat, ügyességüket, a tanárok pedig tapasztalatot cserélhetnek.
– A diákok az ilyen és hasonló megmérettetéseken bemutathatják, hogy maximálisan elsajátították a tananyagot, egyben segíthet nekik dönteni, hogy a középiskola után munkába állnak, vagy pedig folytatják tanulmányaikat – mondta a tartományi titkár, aki külön üdvözölte a környező országokból érkezett diákokat, ugyanis egy nemzetközi jellegű versenyről van szó. A szerbiai diákok mellett horvátországi, szlovén, macedón, magyarországi és boszniai fiatalok is részt vesznek a megmérettetésen, amely vasárnapig tart.