2024. május 4., szombat

Mandátumkiosztás

A városi képviselő-testület épületében tegnap délelőtt a választási bizottság illetékesei kiosztották az áprilisi választásokon tanácsnoki helyet szerzett politikai pártok képviselőinek a mandátum megszerzésére vonatkozó, névre szóló végzéseket – a díszes csomagolású dokumentumot 78 leendő tanácsnok vehette át.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Politikai szempontból ennek az eseménynek nincs jelentősége; a városi kormány megalakítása még odébb van, továbbra sem tudni, hogy milyen hatalmi koalíció alakul majd meg. Annyi valószínű, hogy a polgármesteri funkciót továbbra is Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt kádere tölti majd be. Kiss Gyula, a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati tanácsnoka elmondta, hogy a koalíciós tárgyalások folynak, egészen a testület megalakulásáig fognak tartani. Várják a köztársasági szintű megállapodás eredményeit, utána következik a tartományi szint, majd végül az önkormányzatok – magyarázta.

A városi képviselő-testület alakuló ülését június 17-re hívták össze, ezen erősítik majd meg a mandátumokat, és ekkor nevezik majd ki a testület új elnökét, alelnökét is.