2024. augusztus 18., vasárnap

Változik a vízdíj-elszámolás

Kishegyesen újításokat vezetnek be a vízdíj-elszámolási rendszerbe, tudtuk meg Kormányos Leventétől, a vízszolgáltatást biztosító Kis Komunál Kft. igazgatójától. Az eddigi háromhavonta történő vízóra-leolvasás mellett egy új, gazdaságosabb lehetőséget is kínál a cég, mondta Kormányos.

– Június elsejétől változni fog a Kis Komunál számlázási rendszere. Az a célunk, hogy a fogyasztók hatékonyabban használják fel a vizet és kevesebbet fizessenek. Ezt elsősorban úgy lehet elérni, hogy havi szinten adunk ki számlákat a fogyasztónak, aki ezáltal követni tudja, hogy mennyi vizet fogyasztott el. Az új rendszer pozitívuma, hogy amennyiben a fogyasztó maga olvassa le a vízórát, akkor az elfogyasztott vízmennyiségre 5 százalék kedvezményt kap. Egyelőre csak azoknál a fogyasztóknál fogjuk bevezetni az új számlázási rendszert, akik maguk olvassák le a vízóraállást. Ha lesz érdeklődés az új rendszer iránt, akkor kiterjesztjük olyan esetekre is, amikor mi olvassuk le a vízórát – mondta el az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy a változtatásokról minden fogyasztót kiértesítenek.

Azok a fogyasztók, akik maguk szeretnék bejelenteni a vízóraállást, a folyó hó végén kell, hogy megtegyék azt. Erre 5 lehetőségük is lesz: személyesen a Kis Komunal Kft. irodájában, a Fő utca 34. házszám alatt, minden munkanapon fél 7 és 14 óra között, telefonon, a 0800-024-029-es zöldszámon, minden munkanapon fél 7 és 14 óra között, a www.kiskomunal.rs honlapon, SMS-ben a 063-119-95-65-ös mobilszámon, illetve e-mailben a kkomunal@gmail.com címen.

Kormányos fontosnak tartotta még megemlíteni, hogy a 3 havonta történő vízóra-leolvasás továbbra is megmarad, ekkor ellenőrzik azokat a fogyasztókat, akik maguk jelentik be a vízóraállást. Emellett a jelentés leadásakor is ellenőrzik az adatot, a korábbi állással összehasonlítva.