2024. május 6., hétfő

Korszerűsödik az egyes vízgyár

Aláírta a szerződést a Vízművek és a kivitelező NS Graditelj vállalat – Két héten belül megnyitják a forgalom előtt a Fasizmus áldozatainak terét

Egy újabb jelentős beruházásról írtak alá tegnap a városháza zöld termében szerződést a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV és az újvidéki NS Graditelj vállalat képviselői. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által biztosított eszközökből egy 768 millió értékű beruházás valósulhat meg az egyes vízgyárban.
A szerződés aláírását követően Maglai Jenő polgármester elmondta, a projektum keretében az egyes vízgyárban felújítják a csővezetéket, korszerűsítik az optikai rendszert, és biztonságosabbá teszik annak működését, ugyanis az utóbbi időben történtek meghibásodások.
– A cél a biztonságosabb és minőségibb vízellátás biztosítása. A projektum megvalósítása úgy lehetséges, hogy a korábbi közbeszerzések során megtakarított pénzt irányítottuk át. A kollektorhálózat és a magisztrális vezeték kiépítésénél mintegy kétmillió eurót takarítottunk meg, ennyivel olcsóbban szerződtünk le ezen munkák elvégzését, mint amennyi a tervezett érték volt, és ennek a pénznek egy részét irányítottuk át ide – mondta a polgármester.
A munkát ugyanaz a cég – az újvidéki Graditelj NS vállalat – végzi majd, mint a kollektorhálózat és a vízvezeték-hálózat kiépítését. A polgármester hozzátette, a szakemberek elégedettek a cég által végzett munka minőségével és dinamikájával is.
– Két héten belül megnyílik a forgalom előtt a Fasizmus áldozatainak tere, illetve június végéig a Losinj utcai szakasz is befejeződik. Ez azt jelenti, hogy a munkálatokat hat hónappal a 2016. december 31-i határidő előtt befejezik – mondta a polgármester, aki reményének adott hangot, hogy az új városvezetőség biztosítani tud majd pénzt a másodlagos hálózat kiépítésére a Vasutas és Makkhetes helyi közösség irányába, illetve a kollektorhálózat további fejlesztésére.