2024. május 4., szombat

Ügyességi verseny buszsofőröknek

A Városi Közlekedési Közvállalatban tegnap a buszvezetők számára szerveztek vállalati szintű versenyt, amelyen a sofőrök megmutathatták, miként tudják megzabolázni 8–10 tonnás, kék szörnyetegeiket.

Vendégversenyzőkként jelen voltak a Suboticatrans, az Ariva, a Lasta és a Feniks GiZ fuvarozóvállalatok sofőrjei is. Akadályokat kerülgettek a hatalmas gépekkel, rükvercben parkoltak, fékezési ügyességüket is próbára tették...

A D kategóriás engedéllyel rendelkező vezetők közül első helyezést ért el a közvállalat három dolgozója, Borislav Đuranović, Slaviša Trkulja és Mladen Slavujević, számukra az Október 5-e Sofőregyesület pénzjutalmat biztosított, az önkormányzat és biztosítóházaink pedig ajándékokat. A verseny befejezése után – amelyet a közlekedésbiztonság hónapja alkalmából tartottak meg – tematikus, a vezetés biztonságosabbá tétele érdekében megtartott előadáson vettek részt mindannyian. Milan Stanivuković, a közvállalat igazgatója emlékeztetett arra, hogy igyekeznek lépést tartani a korral, folyamatosan modernizálják, újítják a gépparkot, sofőrjeiket megválogatják. – A Városi Közlekedési Közvállalat autóbuszai évente 15 millió kilométert tesznek meg, naponta 300 ezer polgár utazik rajtuk. Az utasok biztonsága, akárcsak a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága mindennél fontosabb számunkra – nyilatkozták a vállalat vezetői.

Tavaly kevesebb, városi busz részvételével történt, sérüléssel járó közlekedési balesetet jegyeztek fel mint 2014-ben, egy sem volt halálos kimenetelű.