2024. augusztus 15., csütörtök

Holnaptól új végrehajtó hatalom lesz Óbecsén

Holnap alakul meg Óbecsén a végrehajtó hatalom. A községi képviselő-testület pénteki, harmadik ülésére Nenad Tomašević, a községi képviselő-testület elnöke Vuk Radojević (SZHP) eddigi polgármestert javasolja ismét erre a tisztségre, helyettese Dragan Tošić, a polgármester eddigi tanácsadója lesz, ha ezt a képviselők többsége is megszavazza.

Vuk Radojević a községi tanácsba az eddig is tanácstag dr. Anđelko Miškovićot, Dragan Kovačevet, Svetlana Vuletićet, Miomir Jelenićet és Stefaniga Csabát javasolja, új jelöltekként pedig Đuro Kričkovićot, Dejan Terzićet, Kiss Igort és Szmieskó Karolinát. Az előterjesztésben nem szerepel, hogy a jelöltek közül ki melyik területen fog tevékenykedni. A községi képviselő-testület alelnöke minden valószínűség szerint Kinka Erzsébet eddigi alpolgármester lesz.

A kinevezések mellett az ülés napirendjén szerepel a község tavalyi költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés, és a tavalyi költségvetés zárszámadási határozata is. A jelentés szerint a büdzsé tavalyi bevétele 1,2 milliárd dinár volt (ebből 268 millió dinár az előző évről áthozott pénzösszeg). A kiadások valamivel több mint egymilliárd dinárt tettek ki, a költségvetési deficit több mint 72 millió dinár volt.