2024. június 29., szombat

Humanitárius játszóház

Humanitárius célból szerveztek gyerekbulit a Galleria Szálloda Szórakozásgyár (Fabrika zabave) nevű játszóházában, amelynek keretében a hatéves Iva Zvekić gyógykezelésére gyűjtöttek pénzt. A kislány leukémiás, a betegséget április végén állapították meg nála.

Azóta a Vajdasági Klinikai Központ onkológiai osztályán fekszik, ahol terápián vesz részt. Egyelőre még a vizsgálati eredményeket várják, amelyekből kiderül majd, hogy a családtagok lehetnek-e donorok, vagy mást kell keresni. Ettől függnek a gyógykezelés költségei is.
A humanitárius játszóházra tegnap délután került sor, amelynek keretében bohócok is szórakoztatták a gyermekeket, akik a belépőjegy árának befizetésével járultak hozzá a gyógykezelés költségeihez.
A megmozdulás ma a Vidám udvar (Veselo dvorištance) játszóházban 17 órától hasonló rendezvénnyel folytatódik, pénteken pedig a Városháza dísztermében 19 órától az Iskončići gyermekkórus énekel Iva megsegítésére, 21.30 órától a Mladost klubban pedig a Ljudi iz gradova és a Svar rockzenekarok lép színpadra, szintén humanitárius célból.