2024. augusztus 15., csütörtök

Szélestörzsű repülővel Banja Lukába

Próbautazáson az Airbus A330-as

A belgárdi Air Serbia légitársaság tegnap útjára indította a Belgrád–New York járatra beszerzett Airbus A330-as gépet, de ezúttal nem Amerikába, hanem a szomszédos Bosznia Szerb Köztársaság fővárosába vette a irányt. Mint már napilapunkban korábban is cikkeztünk róla, a légitársaság vezetősége úgy döntött, hogy amíg nem teremtődnek meg a feltételek a New York-i járat beindítására, addig a környező országokig szállítják majd az utasokat. Banja Luka mellett Podgorica és Zágráb szerepel a menettéri listán.

Dane Kondić, az Air Serbiai vezérigazgatója tegnap újságíróknak megismételte, hogy Airbus A330-as széles törzsű, nagy kapacitású, közepes- és hosszútávú utakra tervezett utasszállító repülőgéppel próbautazásokat tartanak a környező országokba. Ez a gép New Yorkba június 23-án indul.

Lazar Mirkić, Bosznia és Hercegovina belgrádi nagykövete, aki egyike volt az Banja Lukába tartó utasoknak, hozzátette, minden jel arra utal, hogy a szerb légitársaság kiváló üzletet kötött a széles törzsű repülőgép megvásárlásával, mert egyetlen, amely a régióból az USA-ba szállít utasokat.