2024. május 9., csütörtök

Tiszavirág Fesztivál Zentán

Szombaton a belgrádi Queen Real Tribute együttes lép föl

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a község önkormányzata szervezésében június 17. és 19. között negyedik alkalommal tartják meg a Tiszavirág Fesztivált a zentai Tisza-parton. A péntektől vasárnapig tartó rendezvény célja felhívni a figyelmet a Tisza folyóra, élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a tiszavirágzásra.

A Tiszavirág Fesztivál programja idén is gazdagnak ígérkezik, minden korosztálynak igyekeznek szórakozási lehetőséget kínálni. Jó koncertek, különféle bemutatók, borutca és kézműves-kiállítás is lesz, körhinta, ugrálóvár csalogatja a legkisebbeket, és ami egyedülálló, a hangulatosan megvilágított Tisza-parti sétány várja a látogatókat.

A borutca és kézműves-kiállítás pénteken 18 órakor nyílik, 19 órakor Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere köszönti az egybegyűlteket, majd a város fúvószenekara lép színpadra. 20 órától az újvidéki Moonshine Alligators, majd 22 órától a budapesti Kettő-kettő tánczenekar szórakoztatja a fesztiválozókat, 23.30-tól pedig diszkó várja a fiatalokat.

Szombaton 9 órától a régi idők horgászatát idéző retró horgászatra várják az érdeklődőket (jelentkezni a 064/872-5367-es számon lehet), 10 órakor kezdődik a Tiszavirág regatta nemzetközi kajakverseny, 18.30-kor haditorna-bemutatót tart a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, 20 órától Sambansa címmel brazil ritmusok következnek, 21.30-tól hajós fáklyás felvonulást láthatunk a Tiszán, 22.15-től pedig a nemzetközileg is elismert belgrádi Queen Real Tribute együttes lép színpadra. Éjféltől a Video disco by TT & ShowTee nevű retró est zárja a napot.

Vasárnap 17.30-tól zumba-, majd 18 órától salsaparti lesz, 19.30-tól a zentai Flashpoint együttes szórakoztatja a közönséget, 21 órától pedig a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzshow-val kápráztatja el a közönséget. A borutca és a kézműves-kiállítás szombaton és vasárnap is 17 órakor nyitja kapuit.

A már népszerűnek mondható Tiszavirág Fesztivállal a szervezők igyekeznek közelebb hozni a folyót a mellette élő emberekhez, szeretnének rámutatni arra, hogy a Tisza mindannyiunk büszkesége, és megóvása közös feladatunk. A jövőben nem titkolt szándékuk a fesztivált Zenta idegenforgalmának egyik meghatározó, vonzó tényezőjévé fejleszteni.