2024. április 28., vasárnap
TENISZ

Melyik svájci lesz ott az elődöntőben?

Novak Đoković ma tudja meg, hogy kivel kezdi meg a wimbledoni címvédési kísérletet, ami, ha nyer, egyben zsinórban ötödik nagy tornája lenne, ilyesmivel pedig a tenisz nyílt korszakában éppenséggel senki sem dicsekedhet, és a világelsőnek esélyt adna arra is, hogy szeptember elején megvalósítsa a sportág legértékesebb fegyvertényét, az egy idényre vonatkozó Grand Slamet.

Annyi biztos, hogy Đoković az első, Andy Murray pedig a második kiemelt, vagyis egymás után negyedszer játszhatnának döntőt. Azt is tudni, hogy az elődöntőben, ha előzőleg nem születik valami nagy meglepetés, Đoković ellenfele a két svájci híresség egyike lehet: a torna hétszeres bajnoka, Roger Federer, vagy pedig Stan Wawrinka, aki Rafael Nadal távollétében a negyedik kiemelt lesz. A negyeddöntőben a Nisikori, Raonić, Thiem és Berdych alkotta négyes egyike lehet Novak ellenfele. A briteket, persze, a 2013-as bajnok Murray sorsolása érdekli leginkább, együttesen pedig mindenki arra is vár, hogy vajon az idén sérülésekkel bajlódó és pályafutása alkonyán járó Federer kedvenc tornáján képes lehet-e még egy nagy dobásra.

A wimbledoni selejtező tegnap csúszott az eső miatt, a versenyben maradt Aleksandra Krunić pedig a kínai Jing Duannal játszik a tábláért. Kétszer már megmérkőztek, a mérleg pedig 1:1-re áll. Wimbledonnal kapcsolatos hír, hogy sérülés miatt visszalépett a fehérorosz Viktorija Azarenka.

A milánói challengeren Györe László tegnap szabadnapos volt, ma pedig az olasz Matteo Donatival vívja a negyeddöntőt, s győzelem esetén jelentősen javíthat a ranglistahelyezésén.

Szépen halad egy-egy magyar és szerbiai lány az ITF-tornákon. Jani Réka a római negyeddöntőben is győzött, és ma az elődöntőben olasz vagy spanyol ellenféllel találkozik. Sikeres volt a svédországi Ystadban Nina Stojanović, aki két játszmában verte a grúz Gorgodzét, és ma a döntőért az első kiemelt, török származású svéd Susanne Celikkel játszik.  

WIMBLEDON. – Selejtező, nők, 2. forduló: Krunić–Mertens 3:6, 7:5, 6:3, Szakari–Jakšić 7:6, 6:2.

NOTTINGHAM. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Müller–Juzsnyij 6:7, 7:6, 6:3, Bagdatisz–Querrey 1:6, 7:6, 6:4, Anderson–Verdasco 6:3, 7:6, Dolgopolov–Dančević 6:3, 7:5.

EASTBOURNE. – A női torna 1. fordulójában: Mladenović–Friedsam 6:4, 7:6, Konta–Kvitová 5:7, 6:4, 6:0, A. Radwańska–Bouchard 6:3, 6:3.

YSTAD. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Amanmuradova–Radanović 6:3, 6:0, negyeddöntő: N. Stojanović–Gorgodze 7:5, 6:2.

RÓMA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jani–Di Giuseppe 1:6, 7:6, 6:3.

MARIBOR. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Nagymihály–Biškić 2:6, 7:5, 6:0.