2024. április 28., vasárnap
TENISZ

Federer az elődöntőben?

Novak Đokovićnak egészen jó sorsolása van a wimbledoni tornán, amelyen a címet védi, londoni negyedik titulusáért, idei harmadik, összesen pedig 13. Grand Slam-serlegéért indul hétfőn. Az első fordulóban a világelső a brit James Warddal, a másodikban pedig a francia Mannarino és a brit Edmund meccsének győztesével találkozik. A következő három fordulóban az amerikai Sam Querrey, a német Philipp Kohlschreiber és a kanadai Miloš Raonić a várható riválisok, azzal, hogy Raonićnak a belga David Goffint kell előbb legyőznie. Az elődöntőben a minden idők legjobbjának tartott, de már 35. születésnapjához közeledő Roger Federer következhet, akinek előzőleg többek között a japán Kej Nisikorit is le kell győznie.

Viktor Troicki a selejtezőből vár ellenfelet, Janko Tipsarević a francia Gilles Simonnal, Dušan Lajović a német Dustin Brownnal kezd. A nőknél Ana Ivanović selejtezőst vár, Jelena Janković a svájci Stefanie Vögelével, Babos Tímea pedig a brit Katie Swannal kezd, míg Aleksandra Krunić talán tegnap befejezte a selejtezőt, s ha nyert a kínai Duan ellen, a táblára jutott.

Györe László jó játékkal nyert a milánói challenger negyeddöntőjében az olasz Matteo Donati ellen, és ma a döntőért a spanyol David Gimeno és a portugál Gastao Elias meccsének továbbjutójával, tehát egészen erős ellenféllel játszik. A római női ITF-tornán Jani Réka döntős, ellenfele pedig a szlovák Rebecca Šramková lesz.  

NOTTINGHAM. – A férfitorna negyeddöntőjében: Müller–Dolgopolov 6:3, 6:4, Cuevas–Bagdatisz 6:4, 4:6, 7:6, Anderson–Johnson 7:6, 5:7, 6:4, Seppi–Sela 5:7, 6:4, 6:4.

EASTBOURNE. – A női torna negyeddöntőjében: Puig–Mladenović 7:6, 4:6, 6:3, A. Radwańska–Cibulková 4:6, 7:6, 6:3.

MILÁNÓ. – A challenger negyeddöntőjében: Györe–Donati 6:2, 7:6, Berlocq–Zekić 7:6, 6:4.

BASILICANOVA. – A futures 2. fordulójában: Bonadio–M. Janković 6:4, 6:2.

RÓMA. – A női ITF-torna elődöntőjében: Jani–Colmegna 7:5, 7:6.

YSTAD. – A női ITF-torna elődöntőjében: Celik–N. Stojanović 6:4, 6:4.

MARIBOR. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Argyelán–Kr. Schmiedlová 6:3, 6:3.

BREDA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lukács–Ivanova 7:5, 7:6.