2024. május 17., péntek

Ötvenkét előadó a Kanizsa Feszten

Június 28-ától július 2-áig tartanak a rendezvények

A hét elején, kedden indul Magyarkanizsán a IV. Kanizsa Feszt rendezvénysorozata. Forró Lajos fő szervező válaszolt néhány kérdésünkre.

n Hoz-e újdonságokat a korábbiakhoz képest az idei fesztivál?

– Program szempontjából is megújul és bővül a Kanizsa Feszt. A meglévő programok mellett teljesen új helyszínek, fellépők szórakoztatják a közönséget. A zenei paletta sokszínűbbé vált, és a két színpadon a rocktól az elektronikus zenéig mindenki megtalálhatja a számára kedvezőt. Itt lesz a Wellhello, az In Vivo, a Beatrice, az Aurora, az Ossian, Marko Nastić, Edo Denova, MolnárB, Pixa, DJ Lennard, Gabriel B, a Suck My Disco és még sokan mások, összesen 52 előadó.

n Főként zenéről szól a fesztivál, milyen egyéb programok lesznek?

– Már kedden egy fergeteges nyitóbuli lesz, ahol 100 strandlabda, fagyi és egyéb érdekességek várják a fesztiválozókat a 35 °C Partyn, ahol Molnár B és az AS FM DJ-i, Groove és Conte pörgetik a CD-ket.

Napi programjaink is színesebbek. Két pihenőhelyszín várja a vendégeket, ahol többek között Pleskonics András SZTE-oktató a rocktörténetről, Kubiszyn Viktor pedig a kábítószer utáni rehabilitációról tart majd előadást. Lesz civil központ, kreatív műhely, vízi csúszda, firkafal, vízipipa, sportversenyek, filmvetítések, hajózási lehetőség, megválasztjuk a feszt legerősebb emberét, és lesz egy négynapos vetélkedő is, de nem árulok el mindent, jöjjön el mindenki, aki kíváncsi a többi meglepetésre!

n Az idősebbek mennyire fognak unatkozni?

– A fiatalok mellett az idősebb korosztály számára is kínálunk szórakozási lehetőségeket, a zenei produkcióktól egészen a tudományos előadásokig. A Beatrice és az Ossian fellépése is megmozgat már három generációt, ezenkívül csütörtökön retró diszkó lesz Szatmáryval, pénteken és szombaton hungarikum utca, történelmi, irodalmi előadások a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és az Újvidéki Egyetem oktatóitól.

Szombaton pedig a kisgyermekeknek kedvezünk. A strandon homokvárépítés, festőverseny, kisállat-simogató várja a feszt legfiatalabb látogatóit. Számukra 12 éves korig ingyenes a részvétel.

n Időpontokról és egyéb részletekről hol jutnak információhoz az érdeklődők?

– Érdemes ellátogatni a honlapunkra (www.kanizsafeszt.com) vagy a Facebook-oldalunkra, ahol mindenki bővebb felvilágosítást kaphat.

Az ötnapos rendezvényre a hetijegy ára 1600 dinár, a napijegyek pedig keddre 300, szerdára és csütörtökre 400-400, péntekre és szombatra 500-500 dinárba kerülnek.