2024. május 7., kedd
brexit

Elhagyja Londont a Vodafone?

A Vodafone mérlegeli, hogy elhagyja londoni központját, és más székhelyet válasszon. Bár egyelőre még korai lenne bármilyen konklúziót levonni a brit népszavazás eredményéből arra vonatkozóan, hogy hol legyen a távközlési cég központja, mivel az EU és Nagy-Britannia között egyeztetések zajlanak majd a következő években, a Vodafone szerint a brit kilépéssel Nagy-Britannia kimaradhat az EU tervéből, amellyel közös digitális piacot hoznának létre Európában.

A Vodafone központja Londonban van, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat Nagy-Britanniában, és profitjának 11 százaléka származik Nagy-Britanniából, miközben a profit 55 százaléka más európai operációkból származik, Nagy-Britannián kívül összesen 108 ezer alkalmazottat foglalkoztat, vagyis a szigetországon kívüli operációk egyre fontosabbak, ráadásul az elmúlt évek növekedésében is fontos szerepet játszottak a Nagy-Britannián kívüli operációk.

A Vodafone árfolyama az elmúlt napokban nagy utat járt be, a népszavazást követően már 6 százalékos mínuszban is állt, de a részvényárfolyamot visszahúzták, most pedig már magasabban áll, mint a népszavazás előtt.