2024. május 2., csütörtök

Az ébredés kora

Motivációs és spirituális előadásban volt részük a szabadegyetem résztvevőinek

Csütörtökön Fenyő Iván volt a XIV. Vajdasági Szabadegyetem vendége. Az ismert színész motivációs tréninget tartott a fiataloknak, de emellett igen komoly spirituális mondanivalót is közvetített feléjük. Fenyő nagy hangsúlyt helyezett a pozitív gondolkodásra és az önmagunkkal való törődésre. Előadása kapcsán a médiának arról beszélt, hogy a világ ébredési fázisban van.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– A világ folyamatosan ébred és benne az emberek is ébrednek. Azon vagyunk, hogy megtapasztaljuk a szenvedéseken, háborúkon keresztül azt, amit már mindenki tud, hogy a szeretet fontos, megbocsájtani fontos. Mindenkinek az a célja, hogy jól éljünk, teljességben és boldogságban. Miért most fontos ez? Számos mester és tanító szaporodik el a világban. Nyilván vannak áltanítók is, de erre most ne fókuszáljunk. A számos igazi tanító, akikből jön a tudás, köztünk van. Nemcsak a Távol-Keleten, hanem minden országban, magyarul: a világ ébred. Ez a feladatunk, hogy ébredjünk, mert ami eddig ment, az már nem nagyon mehet tovább. Szó szerint megöljük a világunkat: az erdeinket, az óceánjainkat, a levegőt, a földet, egymást és az állatokat. Aggodalomra nincs ok, mert minden történik a maga tökéletes valójában, történik a felébredés, aminek mi egy része vagyunk itt – mondta Fenyő, aki szerint az emberek lassan ráébrednek a tudásra.

– Egyre inkább rájövünk, hogy kik vagyunk, mi az élet és hogyan is működik ez a világ. Ráébredünk, hogy mi is ez az egész, a világ titkaira és hogy mi a dolgunk. Ez nem gyömöszölhető be egyik vallás kincsestárába sem, illetve, minden vallás kincsestára erről beszél – vélekedett a színész.

Végezetül Fenyő arról is szólt, hogy fontos a fiatalokkal foglalkozni, mert ők fogják megváltoztatni a világot.

– A fiatalok jelentik a jövőt, ők változtatnak és már nyitottak erre. Amikor én ennyi idős voltam, akkor talán mi még nem voltunk ennyire nyitottak. Akik most születnek, azok lehet, hogy már ezt az egész tudást tudni fogják. A világ ébred és egyre fejlettebb prototípusok jönnek elő, egyre fejlettebb lelkek születnek, egyre nagyobb tudással. A fiatalokkal azért fontos foglalkozni, mert ők azok, akik változtatnak. A nevelés, a tanítás, a tudás megosztása nagyon fontos, mert attól lettünk mi ilyenek, amilyenek vagyunk, és attól lett a világ ilyen, hogy minket hogyan neveltek és mire. És mennyire tanítottak fontos és valódi dolgokat, s mennyire tanítottak nem fontos dolgokat és olyanokat, amik tévútra visznek minket. Pl. mennyire látjuk azt, hogy a háború egy megoldási mód. Nem jó és szenvedés, de egy megoldási mód. Ezeknek a gyerekeknek már nem kell ennyire megmutatni, mert ők hírvivői valamilyen új világnak. Én sem tudok többet náluk, beszélgetek velük és egymást tanítjuk – mondta Fenyő.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János