2024. május 5., vasárnap
KANIZSA FESZT

A Beatricéé volt a főszerep

Szerdán nyitotta meg hivatalosan is kapuit a magyarkanizsaiak fesztiválja. A nagyszínpadon, ahol szombat estig sok sztárfellépő fog megfordulni, Kalmár Tünde szervező köszöntötte a jelenlévőket, majd Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere mondott beszédet. Megnyitójában az önkormányzat örömét tolmácsolta a negyedik alkalommal megrendezett, a város és környékének fiataljait megmozgató rendezvény kapcsán.

A nap hátralévő részében a szórakozni vágyókat két színpad csalogatta a különböző zenei stílusokkal. Az est fénypontja vitathatatlanul a Nagy Feró nevével egybeforrt Beatrice együttes fellépése volt. Róluk elmondható, hogy a legheterogénebb nézőközönséggel rendelkeznek, erre ékes példa volt a közel kétórás, performance-okkal tűzdelt koncertjük, amelyen a 18 évesek éppúgy jól szórakoztak, mint a kétszer, háromszor annyi idősek.

– Életünk nagy dolgai közé tartozik, amikor a határon túlra megyünk játszani, azért, mert ekkor egy kicsit más árnyalatot kapnak a dalaink, pici csavar keletkezik bennük. Egészen más Magyarországon azt énekelni, hogy magyar vagyok, magyarnak születtem, és megint más Vajdaságban – mondta Nagy Feró a fellépése után.

Az éjszaka során frenetikus volt a hangulat a Blue Stage-en is, ahol Edo Denova budapesti lemezlovas hölgy house, techhouse, electro stílusokban pörgette a lemezeket és a kedélyállapotot. Az első nap ugyan véget ért, de a fesztivál és a jó szórakozás folytatódik, neves külföldi és hazai előadók, lemezlovasok és együttesek jóvoltából.