2024. május 4., szombat

Képzés és munkalehetőség a fiatalok számára

Nagykikinda és Törökbecse közös projekttel szeretne hozzájárulni a munkahelyteremtéshez

Szerbiában a munkanélküliség messze az európai átlag felett van, és a munkára várók harmada 30 évnél fiatalabb, ezért Nagykikinda városa a törökbecsei községgel és a Bánát Gazdasági Társadalmi Regionális Fejlesztési Központtal közösen egy olyan projektbe fogott bele, amelynek az a célja, hogy esélyt nyújtson ezeknek a fiataloknak.

Pavle Markov, Nagykikinda polgármestere, Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere és Branislav Milosav, a Bánát Gazdasági és Társadalmi Regionális Fejlesztési Központ képviselője a napokban írta alá a Partnerséggel a fiatalok szakmai megvalósulásáig elnevezésű projekten való közös munka feltételeit tartalmazó szerződést. A projektre az ifjúsági és sportminisztérium ifjúságpolitikai pályázatán szereztek támogatást.
Pavle Markov, Nagykikinda polgármestere azt reméli, hogy a projekt által nyújtott munkalehetőségeknek köszönhetően több fiatal marad itthon. Az elképzelések szerint Nagykikindán és Törökbecsén 40 munkanélküli fiatal vesz majd részt a modern mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozási és iparosképzéseken, majd közülük húszan három hónapos gyakorlaton vehetnek részt a kiválasztott vállalatokban. A fiatalok a képzésért pénzt kapnak. A programkidolgozó azt remélik, hogy a fiatalok a képzés és a gyakorlati tapasztalatszerzés után könnyebben fognak elhelyezkedni.