2024. május 4., szombat

Embert öltek a kutyák

Egy macska után futottak, végül egy idős bácsit martak halálra

Az újvidéki rendőrség tegnap letartóztatta a 29 éves I. M.-et, azoknak a kutyáknak a gondozóját, amelyek tegnap reggel halálra martak egy 84 éves férfit.

Az újvidéki rendőrség közölte, hogy a kutyák tulajdonosnőjét 48 órás őrizetbe helyezték a közbiztonság veszélyeztetésének gyanújával. A fiatalasszonyt törvényes határidőn belül bíróság elé állítják, a kutyákat átadták az újvidéki Zoohigijena i veterina Közvállalatnak.

Az újvidéki Mentőszolgálat azt nyilatkozta a Tanjugnak, hogy két kutya tegnap reggel Péterváradon megtámadott egy férfit, s az belehalt sérüléseibe, a terepre érkezett mentősük már nem tudtak rajta segíteni. Médiajelentések szerint a tragikus eset Péterváradon, a Bukovača úton történt, amikot két pit bull rátámadt a szomszédságukban lakó férfira.

Aleksandar Bursać, a Zoohigijena i veterina Közvállalat igazgatója elmondta, a férfira támadó kutyák megfigyelés alatt állnak, mintát vettek a mancsaikról és az állkapcsukról.

– Csapatunk 6 óra 58 perckor ért ki a helyszínre. A belügyi szervek arra kértek minket, hogy törvényszéki törletet vegyünk a kutyák mancsairól és a szájukból, ezt a kollégáim meg is tették. A történtekről az állategészségügyi felügyelő jegyzőkönyvet készített, s a kutyákat megfigyelésre elszállítottuk – részletezte Bursać.

Az igazgató az újságíróknak elmondta, hogy tudomása szerint a kutyák tulajdonosa külföldön, Németországban tartózkodik, az állatokra a felesége vigyázott.

– A nő azt mondta, hogy a kutyák egy macska után futva, a mezsgyekerítésen keresztül szabadultak ki az udvarból. A szomszéd férfi a macska védelmére kelt, ekkor támadtak rá a kutyák, és harapták őt halálra – mondta, majd arról beszélt, hogy minden kutyának felelősségteljes tulajdonosra van szüksége! Mellékes, hogy milyen fajta kutyáról van szó. Arra az újságírói kérdésre, miszerint milyen törvényes következménye lehet ennek a tragédiának, Aleksandar Bursać elmondta, hogy a kutyák tulajdonosa ellen emberölés vádjával indul majd büntetőeljárás.