2024. május 7., kedd

Zajednička lista prioriteta

Pokrajinski premijer, Igor Mirović, i gradonačelnik, Miloš Vučević, su juče posetili industrijsku zonu Sever 4, gde se gradi buduća hala preduzeća Lear. Rukovodioci grada i pokrajine su bili saglasni da je ova investicija možda najveća u Novom Sadu u protekloj deceniji. Na delu iza rafinerije, u blizini auto-puta, će se opremiti 190 hiljada kvadratnih metara fabričkog prostora komunalnim mrežama. Od uređenog industrijskog prostora Lear želi da iskoristi 8 hektara, a ostalih 6 hektara nudi drugim investitorima u najam. Lokalna samouprava planira da se u okolini, u narednom periodu, oživi još oko 30 hektara industrijskog prostora, izgradi putna, električna, gasna i druga mreža.

Industrijska zona od 30 hektara je mogućnost razvoja za Novi Sad, a na tome ćemo raditi narednih godina. Podržavam i smatram prioritetnim one poteze vlade koje preduzeća, slična Learu, privlače u Novi Sad i druge vojvođanske opštine – izjavio je između ostalog gradonačelnik.

U proteklih deset godina su lokalna samouprava i pokrajina prvom prilikom izradila zajedničku listu koja nabraja prioritete za investicije, o kojima će uskoro obavestiti i javnost.

Gradonačelnik je podsetio da će u novoj fabrici raditi više hiljada radnika. Obećao je da će se u Novom Sadu fabrike od sada otvarati, a ne zatvarati.