2024. május 20., hétfő

45,3 millió dinár jéghálóra

Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár tegnap 10 szerződést írt alá vajdasági gyümölcstermesztőkkel jégvédelmi hálók társpénzelésére.

A gazdák összesen 45,3 millió dinár értékben kaptak a tartománytól vissza nem térítendő támogatást, ebből a bejegyzett gazdák 22,6 millió dinár, míg a jogi személyek 22,7 millió dinár támogatásban részesültek. A pályázat által Vajdaságban további 58 hektár gyümölcsös lesz jéghálókkal védve.
– A gyümölcsterjesztőket igen érdekli a pályázat, hiszen igen kedvezményes feltételekkel juthatnak hozzá jégvédelmi hálókhoz – mondta a tartományi titkár, majd hozzátette, hogy a pályázatra előrelátott 270 millió dinárból még 65 millió dinár maradt, a pályázat pedig szeptember 30-áig van nyitva.
Radojević reményét fejezte ki, hogy a tartományi költségvetés szeptemberi kiigazításakor további pénzösszegeket fordítanak majd a mezőgazdaságra. Szavai szerint egyes pályázatokat meghosszabbítanak majd, másokra pedig további pénzösszegeket fognak fordítani. A tartományi titkár szerint a mezőgazdászokat a leginkább a hűtőházakra, a jégvédelmi hálókra és a öntözőrendezésekre kiírt pályázatok érdeklik a leginkább.