2024. május 4., szombat

Leváltották a szabadkai rendőrfőnököt

Leváltották tisztségéről Borivoj Mucalj szabadkai rendőrfőnököt, értesült a Danas napilap nem hivatalos forrásokból. Az értesülés szerint megbízott vezetőként Milorad Šušnjikot nevezték ki a helyére, aki az újvidéki rendőrkapitányság betörésekkel, rablásokkal és zsarolásokkal foglalkozó osztályának volt eddig a főnöke.

Ezzel egy időben személycsere történt a szabadkai rendőrség bűnügyi osztályának élén is, ahová Goran Radonjićot nevezték ki, aki eddig az újvidéki kapitányság általános bűnözéssel foglalkozó osztályát vezette.

A leváltás okairól is csak nem hivatalos találgatások vannak, amelyek szerint az egyik indíték Mirko Milićević nemrégiben történt meggyilkolása. A lap értesülései szerint ez ugyanis a harmadik merénylet volt ellene, ezért az áldozat fél évvel ezelőtt már rendőri védelmet kért, de nem kapott.

Mucalj a negyedik rendőrkapitány, akit idén leváltanak. Márciusban menesztették tisztségükről a zaječari, vranjei és užicei vezetőket, akik közül az utóbbi, Dragica Jevtović az első női rendőrfőnök volt az országban.