2024. augusztus 13., kedd

Nem lesz több sáros utca

Óbecse önkormányzata néhány éven belül a község összes kiaszfaltozatlan utcájára szilárd burkolatot ígér

Négy faluszéli utcát szórtak fel zúzott kővel a napokban Péterrévén, így most már a Kiss Ferenc, a Labud Pejović, a Recsó János és a Táncsics Mihály utcában sem kell rossz idő esetén sárban közlekedniük az ott élőknek.

Dragan Tošić és Goran Matić az egyik péterrévei utcában (Fotó: Fehér Rózsa)

Dragan Tošić és Goran Matić az egyik péterrévei utcában (Fotó: Fehér Rózsa)

Dragan Tošić polgármester elmondása szerint a faluban 1770 méter út kapott ily módon szilárd burkolatot. A tervek szerint ezekre az utakra jövőre apró kő, később pedig aszfaltréteg is kerül. Az útfeltöltés mellett esővízelvezető árkokat is ástak ezekben az utcákban. A munkálatok nettó értéke 14 millió dinár volt.
A polgármester elmondása szerint Péterrévét a korábbi években méltatlanul elhanyagolta az önkormányzat, de ígéretet tett, hogy ez ezentúl másként lesz, az állami földek bérbeadásából befolyt pénzösszeg jelentős részét az ezekhez hasonló marginális utcák rendezésére fordítják. Az önkormányzat célja az, hogy néhány év múlva már egyetlen sáros utca sem legyen a község területén.
Péterréve mellett Bácsföldváron is lesznek hasonló munkálatok, ott a Gyöngyszigetnél lévő üdülőnél lesz pár száz méteres új út. Mint ismeretes, a faluban nemrégiben felújították a természetparkba vezető utat is. Óbecsén elsősorban a kisgyermekes szülők örülhetnek, az ő számukra a Labud Pejović óvoda előtt bővítették ki a parkolót, így most már 30 jármű is beállhat az intézmény elé. Goran Matić, az Építésügyi Igazgatóság igazgatójának az elmondása szerint ez az építkezés csaknem nettó kétmillió dinárba került, és azt is bejelentette, hogy várhatóan az utca túloldalán is kialakítanak majd néhány parkolóhelyet.
A Péterréve és az Óbecse közötti úton a felújítási munkálatok alól kimaradt két kilométeren a választások előtt jelentek meg ismét a munkagépek, de akkor csak a kétoldali vizesárkokat ásták ki, azóta állnak a munkálatok. A Szerbia Utai közvállalat tájékoztatása szerint az út teljes felújítását az év végéig fejezik be.