2024. augusztus 13., kedd

Ritkán indul éjjeli busz

A Városi Közlekedési Közvállalatban egyelőre nem tervezik a 7-es busz éjjeli indulásainak visszaállítását, sem a 18-as, illetve a 19-es buszok menetrendjének változtatását.
Mindenekelőtt a fiatalok panaszkodnak, azok, akik éjjel indulnak haza a szórakozásból. Azt mondják, hogy az óránként induló 7-es buszok nem elégítik ki az igényeket, nagyon sokáig kell várniuk a buszt, és hogy az a vonal, amelyen a busz közlekedik, nem megfelelő – módosítani kellene. A közvállalat viszont rendszeresen alkalmaz utasszámlálókat, akik a terepen felmérik, hogy hol, melyik megállón hányan szállnak le és fel, méréseik alapján azt állítják, hogy a menetrend indokolt, és hogy változtatásra nincs szükség. A 021-es rádió internetes portáljának a Városi Közlekedési Közvállalat illetékese elmondta, hogy áprilisban a 7A és 7B buszjáratok helyett beindították a 18A, 18B és a 19-es járatokat, amivel gyakorlatilag mindegyik újvidéki városrészt lefedték az éjszakai órák ideje alatt. Az utasszámlálás eredménye azt mutatja, hogy az indulások gyakoribbá tétele nem indokolt. Bejelentették azonban, hogy ha megnövekszik az éjjeli járatokra igényt tartók száma, mindenképp több buszt fognak indítani, természetesen lehetőségeikkel összhangban.
Nemrégiben fiatalok kezdeményezésére beindítottak egy internetes petíciót, mostanáig több százan aláírták – azt követelik, hogy állítsák vissza az „éjjeli hetest”, főleg azért, mert a 7-es 45 percenként indult. Az éjjeli utasok többsége azt szeretné, ha a buszok félóránként indulnának. Elégedetlenek amiatt is, mert az új éjjeli járatok az I. Péter király sugárúton közlekednek, nem pedig a Jaša Tomić sugárúton, tehát a helyiségközi buszállomásig, illetve a vasútállomásig 5-6 percet kell gyalogolni.