2024. augusztus 12., hétfő

Bővül a Draxlmaier

Ivan Đoković a tartományi kormány alelnöke, tartományi gazdasági és turisztikai titkár, tegnap a német DAD Draxlmaier Automotive Kft. nagybecskereki üzemében tett látogatást. A gyár vezetése kíséretében megtekintette az egyik legnagyobb külföldi beruházás munkacsarnokait. A látogatáson jelen volt Branislav Bandić tartományi gazdasági titkársegéd is.
A gépkocsik villamossági berendezéseit gyártó Draxlmaier társaság a legnagyobb munkáltató nemcsak Nagybecskereken, ahol 2007 óta van jelen, hanem egész Vajdaságban. Jelenleg több mint 3200 dolgozót foglalkoztat. Nagybecskereken kívül (ahol csak termelési részleg működik) Kragujevacon van raktáruk. A Béga-menti városban folyamatosan bővítik a munkacsarnokaikat.
A tartomány kormány alelnöke közölte, hogy a német társaság azt tervezi, hogy a következő két évben újabb 12 és 18 millió euró közötti összeget beruház Nagybecskereken. Ennek eredményeként a német társaság 800–1200 új dolgozót alkalmaz. A beruházást támogatja a szerb állam is. A tartományi kormány és a tartományi gazdasági titkárság is felismerte a jelentőségét ennek a beruházásnak, amely hozzájárul a munkanélküliség enyhítéséhez – hangoztatta Ivan Đoković. Ezért a jövő évi tartományi költségvetésből – a lehetőségekhez mérten – támogatni fogják a beruházást.
A Draxlmaiert 1958-ban alapították. Nagybecskereken 200 dolgozóval kezdte meg a termelést. A Mecedes-Benz, a BMW, az Audi, a Maybach, a Jaguar, a Bugatti és más autógyárak exkluzív modelljei számára gyárt műszerfal-alkatrészeket. Negyven európai, észak-amerikai és ázsiai ország ötven gyárában több mint 55 ezer dolgozót foglalkoztat. E német vállalat azok közé tartozik, amelynek sikerül lépést tartania az ázsiai konkurens cégekkel.