2024. augusztus 12., hétfő

I LOVE ZENTA

Zentaiak zentaiaknak

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete a zentai önkormányzattal karöltve az idén is megrendezi az I Love Zenta fesztivált augusztus 12-én és 13-án a Tisza-parton, a zentai csata emlékhelyénél. Az esemény fókuszában azok a polgártársaink állnak, akik évekkel vagy akár évtizedekkel ezelőtt búcsút intettek szülővárosuknak, de továbbra is hazahúz a szívük, s nyaranta a kék Adria vagy más egzotikus tájak helyett szülővárosukban pihenik ki fáradalmaikat. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő „hazaváró” fesztivál pénteki napján 19 órától a KEX Egyesület Én így szeretem Zentát című, izgalmasnak ígérkező multimediális kultúrműsora várja az érdeklődőket. Ezt követően szülővárosunk dzsesszzenei nagykövete, Laki Ákos lép fel tizenkét tagot számláló zenekarával, a Laki Latino Big Banddel, majd a pergős reggae-zenét játszó Uprize együttes koncertjén bulizhatják ki magukat a fiatalok és a magukat fiatalnak érző idősek.

Szombaton 17 órától a Kölyökkuckó várja a legkisebbeket, ahol különböző kézműves-foglalkozásokkal, gyermekvetélkedőkkel, arcfestéssel és lufihajtogatással lehet eltölteni az időt, és több helybéli civil szervezet tevékenységével is megismerkedhetnek a fesztiváli kavalkád résztvevői. A rendezvény keretében ismeretterjesztő előadásokat is tartanak Amit még nem tudtál Zentáról címmel, Tari László helytörténeti kutató Zentáról, a 800 éves városról tart előadást, Petar Terzić pedig Zenta város elnevezésének rejtelmeibe vezeti be a nagyérdeműt.

Este fél kilenctől a Roma Jam zenekar által játszott hamisítatlan cigány zenére rophatja a táncot a fesztivál közönsége. A fellépés vendége a négy évtizede pályán lévő Kurina Irén nótaénekes lesz.

Este tíz órától a Flashpoint zenekar koncertezik, éjféltől pedig jugonosztalgikus diszkóval zárul a fesztivál.