2024. augusztus 15., csütörtök

Horgosnál két óra volt a várakozási idő

Több határátkelőhelyen, illetve fizetőrámpánál is kisebb-nagyobb torlódások alakultak ki az elmúlt hétvégén, s ez a következő napokban is jellemző lehet – adta hírül közleményében a Szerbiai Motorosszövetség.

A szervezet rámutatott, jelenleg a kelebiai átkelőnél átlag egy órát kel várni, Horgosnál akár 2 órát is, ezért a béregi átkelőt javasolja azoknak, akik külföldre kívánnak utazni, hiszen ott a legrosszabb esetben is csak fél óra a várakozási idő.

A gépkocsivezetők a reggel héttől este hétig nyitva tartó Horgos 2, a királyhalmi, a bajmoki, valamint a gyálai átkelőt is használhatják.

Az ópázovai és szőregi fizetőrámpánál átlag 10 perc a várakozási idő, a többi megállónál nincsenek nagyobb fennakadások.

A szövetség szerint az elkövetkező időszakban a Montenegró felé vezető útvonalakon is megnő majd a forgalom, jelenleg azonban nincsenek fennakadások ezeken a szakaszokon.

Intenzívebb forgalom várható Montenegró irányába a tízes korridoron, Bulgária irányából, valamint a Magyarország és Horvátország felé vezető útvonalakon – olvasható a Szerbiai Motorosszövetség hétvégi közleményében.

A Horvátország felé igyekvőknek a palánkai és a gombosi átkelőket ajánlják, mert a nagyobb határátkelőhelyeken nagyobb tumultus alakulhat ki. Šidnél például 30-40 perc a várakozási idő.