2024. április 28., vasárnap
ÚSZÁS

Jelena Ječanski és Balzam Bence kettős győzelme

Novi Pazaron és Mitrovicán tartották meg a 18. és a 19. nyílt vízi maratonúszó versenyt a SRB WATER OPEN CUP 2016 keretén belül. Novi Pazaron a korcsoportos verseny 4600 méteres távon zajlott le. Az abszolút győzelmet Balzam Bence (Maraton, Topolya) szerezte meg 54:57,68 perces idővel, míg a nők mezőnyében Jelena Ječanski (Vojvodina, Újvidék) végzett az élen 55:58,90 perces idővel. A Kanizsa Úszóklubot 3 versenyző képviselte, akik három érmet szereztek. Korosztályában aranyérmet nyert Beharović Enis, ezüstérmet kapott Balog Attila, bronzérmes lett Dukai Károly.

Mitrovicán a korcsoportos verseny 2000 méteres távon zajlott le. Az abszolút győzelmet Balzam Bence (Maraton, Topolya) szerezte meg 16:56,89 perces idővel, harmadik lett Balog Attila (Kanizsa) 19:43,37 perccel, míg a nők mezőnyében Jelena Ječanski (Vojvodina, Újvidék) végzett az élen 17:31,56 perces eredménnyel. A legkisebbeknek 100 méteres távon tartották meg a versenyt. A Kanizsa Úszóklubot Kormos Rudolf edző vezetésével 31 versenyző képviselte.

A 100 méteres távon második helyezést ért el Gál Dorka, Gmijović Uroš és György Dávid, harmadik helyen végzett Magosi Réka, Bús Anna, Árok Roland és Árok Adrien.

A 2000 méteres távon korosztályában aranyérmet szerzett Mészáros Etelka, Hegedűs Kitti, Mészáros Tamara, Balog Attila és Harmath Csongor, ezüstérmet nyert Fejsztámer Anita, Balgó Evelin, Juhász Árpád, Kordován Zoltán, Beharović Enis, Beharović Ervin, Habonyi Marcell, Balgó Balázs és György Dávid, bronzérmes lett Sőregi Márta, Vuković Krisztina, Hegedűs Sára, Hajdú Endre, Domonkos Gábor és Habi Bence.

A távot sikeresen teljesítette még Gojkov Sára, Rózsa Barbara, Demus Dorina és Dukai Károly.

A 2000 méteres távon a legfiatalabb versenyző Hegedűs Sára volt. Ekkora távot először úszott le Demus Dorina és György Dávid, akiket a vízben Beharović apuka kísért. György Dávid a kis távot és a 2000 métert is teljesítette, és mindkét távon második lett.