2024. május 8., szerda

Elkezdődtek a Sörnapok

Tegnap este elkezdődött és vasárnapig tart a nagybecskereki Sörnapok vendéglátó-ipari rendezvény. A szervezők közel félmillió látogatót várnak, és ennek tükrében szigorúbb biztonsági intézkedéseket foganatosítanak.

Tegnap délben a nagybecskereki városháza kertjéből Prvoslav Zakovski színész köszöntőjével indították útjukra a fogatos kocsikat, amelyekről sört osztogatva invitálták a vendégeket a 31. Sörnapokra. A városban pedig az utolsó simításokat végezték a nagy rendezvény esti megnyitója előtt.
– Sok vendéget várunk, szép időt remélünk. Bízunk abban, hogy minden békében zajlik, és hogy a nagybecskerekiek meg a vendégeink jól érzik majd magukat. Mert Nagybecskerek szép város, a nagybecskerekiek pedig szorgalmas és vendégszerető emberek – nyilatkozta Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere.
A szervezők azt remélik, hogy az idei Sörnapok sikeresebbek lesznek a tavalyinál. A vendégek harminc fajta sör közül válogathatnak.

Változatos zenei műsort ígérnek, amelynek csillaga Zdravko Čolić lesz, aki augusztus 26-án lép majd fel a város főterén. Zoran Ljubotina, a helybeli Turisztikai Központ igazgatója a szervezők nevében elmondta, hogy ötszázezer vendéget várnak az idei rendezvényre és bíznak abban, hogy mindenkinek találnak majd elhelyezést.
A város főterén tegnap délután megtartották a Farkas Gyula emlékét őrző főzőversenyt. A Sörnapokat Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere nyitotta meg. A megnyitó után a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Galija együttes tartott koncertet.