2024. május 8., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Roma integrációs tanács és intézmények felújítása

Roma integrációs tanács alakult a tartományi kormány tegnapi ülésén, amelyen Igor Mirović kormányfő elnökölt. A tanács kilenc tagból áll, feladata pedig a roma nemzeti közösség hatékonyabb integrációját szolgáló intézkedések kidolgozása lesz.

Az ülésen döntést hoztak két oktatási intézmény felújításának társfinanszírozásáról is. A szerbkeresztúri Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola felújítását több mint 6 millió dinárral támogatja a tartományi kormány, míg a törökkanizsai Srećno dete iskoláskor előtti intézmény tetőfelújítását 5,3 millió dinárral.
Igor Mirović ugyanakkor megbízta a tartományi titkárokat, hogy nézzenek utána, mely tartományi alapítású intézmények szorulnak befektetésre. Szavai szerint több ilyen intézmény már évek óta várja a tervei megvalósulását, és ezért a tartományi kormány egy, a jelenlegi mandátumra vonatkozó végrehajtási tervet készít számukra, amelyben meghatározza, mely intézmények milyen sorrendben kapnak majd támogatást. Mirović kiemelte, hogy a már elkészített idei terv mellé sürgősen el kell készíteni a következő három évre vonatkozó tervet, amely a legfontosabb egészségügyi, szociális védelmi, iskoláskor előtti intézményi, általános és középiskolai, valamint felsőoktatási intézmények befektetési terveit tartalmazza.