2024. május 2., csütörtök

Orosz vendégek

Oroszországi csoport járt Kishegyes községben – Látványos műsort adtak elő a vendégek – Az önkormányzat gazdasági együttműködésben is reménykedik

Szerdán késő délután az oroszországi Kosztroma városból érkezett vendégek jártak Kishegyes községben.

Látványos és színes műsort mutatott be a kosztromai csoport (Lakatos János felvétele)

Látványos és színes műsort mutatott be a kosztromai csoport (Lakatos János felvétele)

A kosztromai művelődési egyesületek tagjaiból összeverbuválódott csoportot először Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke és Ksenija Kustudić-Đukić, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja fogadták a képviselő-testület nagytermében. Az oroszországi vendégek a verbászi Rod Orosz–Szerb Baráti Társaság, Kishegyes Község Orosz–Szerb Baráti Társaságának, a bácsfeketehegyi Hatalmas Dusán Cár Művelődési Központ és Kishegyes község önkormányzatának szervezésében érkeztek a községbe, mondta el lapunknak Kustudić-Đukić.

– Oroszországi barátaink látogatásában felismertük egy kulturális együttműködés lehetőségét. Ezáltal talán lehetőség nyílik bizonyos gazdasági együttműködésre is, ami Kishegyes község számára nagyon kedvező lenne. Reméljük, hogy ily módon megnyílik előttünk az út az Oroszország és a szerbiai orosz nagykövetség felé, és kulturális, sport, valamint gazdasági együttműködések valósulhatnak meg – mondta el a tanácstag.

Az orosz vendégek a fogadáson betekintést nyertek Kishegyes község kulturális életébe, ugyanis a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi művelődési egyesületek tagjai rövid műsort mutattak be a tiszteletükre. Marko Lazić polgármester egy szerény ajándékkal is meglepte a vendégeket, s megköszönte látogatásukat. A fogadást követően az oroszországi csoport megnézte a szeghegyi pravoszláv templomot, ahol egy istentiszteleten is részt vettek. Este 8 órakor a kosztromai vendégek is bemutatták tudásukat; a bácsfeketehegyi színházteremben egész estés művelődési műsort adtak elő. A zsúfolásig megtelt színházterem közönsége nagy lelkesedéssel fogadta az oroszok produkcióját.