2024. május 2., csütörtök

Kézre került a belgrádi fegyveres támadó

Egész éjjel és majd egész napon át várt rá a rendőrség

Belgrádban mintegy húszórás őrködés és megfigyelés után pénteken kora délután elkapta a rendőrség azt a fegyveres támadót, aki csütörtökön este beszökött a Jurij Gagarin utca 241. alatti tömbházba – adta hírül a Tanjug.

A gyanúsított csütörtökön este nyolc óra tájt fekete BMW gépkocsijából lövéseket adott le, és járművével nekiment más autóknak.
A gyanúsított továbbhajtott, majd miután a Jurij Gagarin utca 231-es épület előtt kiesett autójának a kereke, fegyverrel a kezében, futva tette meg a távot a 241-es számig, és ott beszökött az épületbe.
A rendőrség két pisztolyt talált a gyanúsított elhagyott járművében, pénteken pedig képzett rendőrségi kutyák segítségével igyekeztek kézre keríteni.

A belügyi közlemény szerint senki sem sérült meg, mikor elkapták a fegyveres támadót.

A rendőrség csütörtök este óta tartotta állandó ellenőrzés alatt az épületet, az összes érkező és távozó lakót igazoltatták.

Mint korábban már bejelentették, egyik lakó átadott a rendőrségnek egy biztonsági felvételt, amelyen „egy, gyanús, napszemüveget viselő, harminc év körüli” személy látható.

A rendőrség csütörtökön este lezárta az épület bejáratát, pénteken azonban már engedélyezte a lakóknak a ki- és a belépést, de csakis szigorú ellenőrzés mellett.

Zdravko Gašović, az épület egyik lakója a Tanjugnak adott nyilatkozatában elmondta, a rendőrség több lakást is átkutatott csütörtök éjszaka.

– Az esetről a médiából értesültem, de először el sem hittem, hogy a mi tömbünkről van szó, mert az akkori értesülések szerint a fegyveres egy másik utcában tartózkodott. Csak később tudtam meg, hogy tényleg a mi épületün, miután külföldön dolgozó fiaimmal beszéltem. Akkor győződtem meg róla, az ablakból láttam a rendőrséget – magyarázta a lakó.