2024. május 3., péntek
HOSSZÚTÁVÚSZÁS

Országos bajnok a Kanizsa

A Kanizsa Úszóklub sorrendben negyedszer szerezte meg az országos csapatbajnoki címet a nyílt vízi országos távúszó-versenysorozatban, amely a SRB OPEN WATER CUP nevet viseli. Az idén 21 versenyt rendeztek, s az összesített rangsorban a magyarkanizsaiak végeztek az élen.

Törökbecsén és Bezdánban tartották meg a 20. és a 21. nyílt vízi versenyt. A törökbecsei korcsoportos verseny 8000 és 2500 méteres távon zajlott le, a kis távokon 100 és 200 métert úsztak, míg Bezdánban 4000 méter volt a táv.

Törökbecsén az abszolút győzelmet Balzam Bence (Maraton, Topolya) szerezte meg 1:21:57 órás idővel, a nőknél Jelena Ječanski (Vojvodina, Újvidék) végzett az első helyen 1:23:03 órás eredménnyel. A 2500 méteres távon az abszolút győzelmet Beliczai Bora (Törökbálint, Magyarország) érdemelte ki 20:11,74 perccel, a férfiaknál Borislav Fermanović (Spartacus, Szabadka) lett az első 20:29,87 perces idővel. A Kanizsa Úszóklubot 30 versenyző képviselte Kormos Rudolf és Beharović Enis edzők vezetésével. A 100 méteres távon első helyezett lett Árok Roland, második helyen végzett Gmijović Uroš. A 200 méteres távon harmadik helyezést ért el Hegedűs Anna és György Dávid.

A kis távot teljesítette Magosi Réka, Gál Dorka, Bús Anna és Árok Ádám. A 2500 méteres távon aranyérmet szerzett Gojkov Sára, Fejős Anna, Hegedűs Kitti, Mészáros Tamara, Beharović Enis, Domonkos Gábor, Balgó Balázs és Harmath Csongor, ezüstérmet nyert Tandi Adél, Fejsztámer Anita, Hegedűs Sára, Ádám István és Habonyi Marcell, bronzérmes lett Sőregi Márta, Vuković Krisztina, Balgó Evelin és Habi Bence.

A 8000 méteres távon aranyérmet szerzett Balog Attila, ezüstérmet nyert Hajdú Endre, bronzérmes lett Dukai Károly. A 21 férfi úszóból Balog Attila a harmadik legjobb idővel ért célba.

Bezdánban az abszolút győzelmet Miroslav Funćik (Sparta, Pancsova) szerezte meg 51:46,85 perces idővel, a nőknél Jelena Ječanski (Vojvodina, Újvidék) végzett az élen 54:26,42 perccel. A 4000 méteres távon aranyérmet szerzett Mészáros Etelka, Balázs Bettina és Harmath Csongor, ezüstérmet nyert Juhász Árpád, Beharović Enis, Beharović Ervin és Habi Bence, bronzérmes lett Sőregi Márta, Fejős Anna, Dukai Károly és Domonkos Gábor.

A Kanizsa úszóinak korcsoportos összesítése az idei sorozat 21 versenyén, első helyezettek: Mészáros Etelka, Hegedűs Kitti, Mészáros Tamara, Balog Attila, Habonyi Marcell és Harmath Csongor. Második helyezettek: Sőregi Márta, Balgó Evelin, Juhász Árpád, Domonkos Gábor és Habi Bence. Harmadik helyezettek: Fejős Anna, Hegedűs Sára, Kordován Zoltán, Bilčar Velimir, Beharović Enis, Beharović Ervin és Fábián Tamás. Negyedik helyezettek: Rózsa Barbara, Dukai Károly és Hajdú Endre. Ötödik helyezettek: Gojkov Sára és Fejsztámer Anita. Hatodik helyezettek: Tandi Adél és Vuković Kristina.

A férfimezőnyben Balog Attila az összesített pontszámok alapján a második helyen végzett.