2024. július 2., kedd

Megjelent az MNT demonstrátori ösztöndíjpályázata

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő
PÁLYÁZATI FELHÍVÁST
A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2016–2017. ÉVI DEMONSTRÁTORI
ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A Tanács demonstrátori ösztöndíjrendszeréről szóló határozata alapján az a személy pályázhat a Tanács 2016–2017. évi demonstrátori pályázati felhívására, aki az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesz:

a Szerb Köztársaságban akkreditált szakfőiskolai, illetve akadémiai alapképzés hallgatója;
a pályázati felhívás idejére eső akadémiai évben a pályázat benyújtásakor legalább 8,00-as átlageredményt és legalább 48 kreditpontot ért el;
magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait;
nyilatkozik arról, hogy diplomázása után legalább 3 (három) évig Szerbiában fog dolgozni lehetőség szerint a tanulmányai során szerzett képesítésnek megfelelő munkakörben;
aki az adott intézmény egyik szakoktatójának ajánlásával rendelkezik;
aki szándéknyilatkozatban vállalja, hogy e határozat rendelkezéseivel összhangban segíti az elsőéves hallgatók tanulmányait, illetve beilleszkedését.

II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA

E pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma: 60.
Az ösztöndíjak havi összegének pontosítására a Tanáccsal megkötendő szerződésben kerül sor a Tanács demonstrátori ösztöndíjrendszeréről szóló határozata rendelkezései szerint. A hallgató a szerződés aláírásával szerez jogot az ösztöndíj folyósítására.

III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a három nyilatkozatot pedig egy-egy eredeti példányban zárt borítékban kell benyújtani.
A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni.
A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2016. szeptember elsejétől vehető át a CMH információs irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.
A pályázati formanyomtatványokhoz csatolandó kötelező iratok és iratmásolatok listája letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.
A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázatok átadásának végső határideje: 2016. szeptember 20.
A pályázati kiírás teljes szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.