2024. július 2., kedd

Kiosztották az MNT beiskolázási csomagjait Szenttamáson

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában az idén 54 kis elsős számára rendezték meg az ünnepélyes fogadást szerdán, augusztus 31-én. A 2016/2017-es iskolaévben két szerb osztály indul összesen 35 tanulóval, valamint egy magyar osztály 19 tanulóval.

Az iskola előcsarnokában rendezett ünnepi műsort követően a kisdiákok először vonultak be a tantermekbe, ahol több ajándék is várta őket. A Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait az iskolapadokban ülő elsősöknek dr. Antal Szilárd, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja adta át, aki elmondta, a kartondobozban az iskolatáskán és a tankönyveken kívül minden megtalálható, amire a most induló diákoknak szükségük van.
– A csomagban olyan dolgok találhatók, amelyekre, remélem, szükségük lesz a kisdiákoknak, és egy kis segítséget jelent a szülők számára is. A csomag nem tartalmaz táskát és tankönyveket, de a többit igen – mondta az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja.
Antal Szilárd elmondta még, hogy a Magyar Nemzeti Tanács az idén a szerb nyelven tanuló elsősök számára is biztosított egy szerény, tanfelszerelést tartalmazó csomagot.
– A szerb diákok csomagja valójában csak egy jó minőségű színesceruza-készletet és egy füzetet tartalmaz, de szerintem ennek is örülni fognak a kisdiákok. A Magyar Nemzeti Tanácsnak egyik legfontosabb missziója az, hogy az, aki itt szeretne tanulni, a lehető legnagyobb mértékben segítségben részesüljön. Nemcsak anyagi segítségre gondolok, hanem logisztikaira is. Talán a legtöbbet az jelenti, hogy a magyarul és magyar nyelven tanuló, továbbá a szerb nyelven tanuló magyar diákok azt érezzék, van valaki mögöttük, és számíthatnak egy olyan intézményre, amely őket képviseli – mondta az MNT képviselője.
A magyar ajkú kis elsősöket az idéntől négy éven át Matarugin Elvira tanítónő oktatja, aki ez alkalomból üdvözölte a jelen lévő szülőket, nagyszülőket és az iskola képviselőit.
– Nagyon szeretném, ha az iskolában jól éreznétek magatokat. Igyekezni fogok, hogy ezek az évek a legszebb évek legyenek a számotokra. Sokat fogunk játszani, rajzolni, nagyon sokat tanulni. Megtanulunk írni, olvasni, számolni, muzsikálni – mondta a tanítónő.
Őt követően az elsősöket negyedikes diáktársaik ünnepi műsorral és szerény ajándékkal köszöntötték.