2024. április 18., csütörtök

Magyarkanizsán 1007 diák

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár a Tisza menti város általános iskolájába látogatott
(fotó: Puskás Károly)

(fotó: Puskás Károly)

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár tegnap Magyarkanizsára látogatott, Kávai Szabolcsnak, a magyarkanizsai községi tanács oktatási megbízottjának meghívására. Az új tanév első napján a tartományi titkár a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola központi, valamint az Ady épületében folytatott beszélgetést az oktatási megbízottal és Bíró Edit iskolaigazgatóval aktuális kérdésekről.

Lapunknak adott nyilatkozatában Nyilas Mihály elmondta, hogy Vajdaságban tegnap 558 tanintézményben nem kevesebb, mint 226 800 diák, illetve óvodás részére kezdődött meg az új tanév. A tartományi oktatási titkárság feladatai közé tartozik az is – hangsúlyozta Nyilas Mihály –, hogy biztosítsa azon feltételeket, amelyek a zökkenőmentes tanévkezdést hivatottak szolgálni. Bíró Edit elmondta, hogy oktatási intézményüknek Magyarkanizsán, Martonoson, Adorjánon és Velebiten e tanévben 67 osztályban 1007 diákja van. Noha a múlt tanévhez képest két osztállyal többet indított az iskola, a gyermekek száma mégis kevesebb a tavalyinál.

Az új tanév kezdetén Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár közleményében sikeres, eredményes évet kívánt a pedagógusoknak és a diákoknak. Mint fogalmazott, azokra, akiknek ez az első tanévük, és azoknak is, akiknek a sokadig, egyaránt új, kihívásokkal teli időszak vár. A diákokat arra emlékeztette, hogy az iskola a tudásszerzés, a nemes versengés, az odaadó munka, a barátkozások színtere. A pedagógusoknak arra hívta fel a figyelmét, hogy milyen fontos szerepük van az oktatási rendszerben, ugyanis ez személyes, de együttes küldetés is, amelyben az eddigi sikerek, a diákok mosolya motiválhatja őket.