2024. június 30., vasárnap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Ady Endre-ösztöndíj

A vajdasági magyar nyelvű oktatásban résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács.

A pályázat célja: pénzügyi segítség nyújtása a magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, magyar nemzetiségű, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára, akik a 2016/2017-es tanévben 6–12. évfolyamon tanulnak, annak érdekében, hogy a támogatás révén zavartalanabbul tudják folytatni tanulmányaikat.

Az Ady Endre-ösztöndíjra jelentkező tanulóknak az alábbiakban felsorolt feltételek valamelyikének kell megfelelniük: kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkezik; jó, jeles vagy kitűnő tanulmányi átlagot ért el a 2015/2016-os tanévben; megyei 1-2., vagy országos 1-4. vagy nemzetközi versenyen 1-8. helyezést ért el a 2015/2016-os tanévben; a Tehetségpont a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja, erről részletes indoklást tartalmazó igazolást és ajánlást állít ki;

továbbá, az alábbi feltételek valamelyikének is meg kell felelnie: szociálisan hátrányos helyzetű; nagycsaládban él; árva, félárva; a szülő egyedülálló; a tanuló tartós beteg vagy fogyatékos; valamelyik szülő regisztrált munkanélküli, vagy tartósan súlyos beteg vagy fogyatékos; olyan egyéb, igazolható családi körülmény, amely miatt a családja az átlagosnál rosszabb anyagi körülmények között él, így zavartalan tanulása veszélyeztetve van.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. október 15. A határidőn túl érkezett pályázat érdemi bírálat nélkül elutasításra kerül.

A pályázat benyújtásának módja és helye: pályázatot postai úton három eredeti példányban (zárt borítékban), példányonként összefűzve a pályázat kiíróinak az alábbiakban megjelölt címére szükséges elküldeni:

Vajdasági Tehetségsegítő Tanács, Sonje Marinkovića 26., 24000 Szabadka, tel.: 024/524-678 e-mail: vatt@talentum.org.rs, honlap: www.talentum.org.rs

Kérjük, a borítékon tüntessék fel: Ady Endre-ösztöndíj.

A pályázat eredményeiről való tájékoztatás e-mailen keresztül történik; várható időpontja: 2016. december. A pályázatról bővebb információk és a szükséges mellékletek letölthetők a www.talentum.org.rs honlapról.