2024. szeptember 28., szombat

Kyle Scott találkozott Újvidék polgármesterével

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete Újvidékre látogatott, a vendéget a városházán Miloš Vučević, Újvidék polgármestere fogadta.

– Az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségével folyamatos a kommunikáció, rövid időn belül ez a nagykövet úrnak már a második látogatása Újvidéken, ami rendkívüli jelentőséggel bír. A találkozón megbeszéléseket folytattunk a befektetési lehetőségekről és az új munkahelyek biztosításáról. A nagykövet urat részletesen tájékoztattam a Lear vállalat befektetéséről és működéséről. A találkozón szó esett még a kulturális együttműködésről, amelynek egyik fontos eleme a városban működő Amerikai kuckó (American corner). A tárgyalásaink érintették az Európa Kulturális Fővárosa 2021 cím és az Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 cím pályázatát és a bennük rejlő lehetőségeket – mondta a polgármester, majd hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés vendégül látni Újvidék barátait és támogatóit.

Az amerikai nagykövet elmondta, sokszor járt márt magánlátogatásban Újvidéken, mert nagyon tetszik neki a város, és hangsúlyozta: Újvidék megérdemli, hogy elnyerje az Európa Kulturális Fővárosa címet, mert a városnak kiváló a hangulata. A nagykövet úr kifejtette, az Újvidéken működő Amerikai kuckó talán a legsikeresebben működő amerikai kultúrközpont a világon.

– Látogatást tettem a Clover Serbia vállalatban is, amely több mint 600 munkást foglalkoztat, a Lear vállalatot is megtekintem, amely folyamatosan fejlődik és terjeszkedik. Minden erőmmel azon leszek, hogy az amerikai vállalatokat ismertessem a város befektetési lehetőségeiről, az önkormányzat területén nagyszámú, magasan képzett munkaerő áll rendelkezésre – mondta a diplomata, majd hozzátette, hogy szerinte a továbbiakban is kiváló lesz az együttműködés a két ország között.