2024. április 28., vasárnap

Hetvenhatezer dinár palacsintából

Jótékonysági akcióval egybekötött kerékpározás Magyarkanizsán

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény óvónői a szülőkkel és a gyerekekkel karöltve a Guruló gyöngyszemeink akciójukat, amellyel, amellett, hogy részt vesznek a mobilitás hetében, mindig valamire gyűjtenek is.

Idén mindhárom helyi óvoda: a Gyöngyszemeink, a Pitypang és a Napsugár kicsinyei a városháza előtti parkból indultak útnak a pedagógusok és szüleik kíséretében, hogy Magyarkanizsa utcáin végigkerékpározva eljussanak óvodáikhoz, ahol már a nagyszülők és az épületek dolgozói jóvoltából kész palacsinták várták őket.

Bohata Pósa Zsanett, a Gyöngyszemeink óvónője számolt be a tevékenységükről:

– A kerékpárfutam után minden gyermek szüleivel visszatér a saját óvodájába, majd kezdetét veszi a jótékonysági rendezvény, amit egy kis műsorszám előz meg, minden gyermek az óvónőjével fellép a színpadon, a szülőknek kedveskednek egy kicsit, és ezután nyitnak ki az állomások, ahol a szülők jótékonykodni tudnak, mégpedig azáltal, hogy vásárolnak a palacsintából, téli fagyiból és a gyerekek által készített kendőkből, köténykékből. Idén az összegyűlt pénzt az óvoda játszóterén lévő homokozó lefedésére fordítjuk, ami biztosítja, hogy az tiszta maradjon, és a gyerekeknek alkalmas legyen a napi homokozós foglalkozásokhoz.

A becslések szerint mintegy 300-400 palacsintát sütöttek, ami mind egy szálig el is kelt, így összesen közel 76 200 dinár gyűlt össze, ebből a homokozó lefedésére 41 300 dinár jut, a Pitypangban 24 300 dinárból vesznek majd laptopot, míg a Napsugárban, ami egyben bölcsődeként is működik, a jótékonysági akció során 10 550 dinár folyt be, amelyből készségfejlesztő játékokat vásárolnak.