2024. május 5., vasárnap

Megnyílt a LORIST

Három nap alatt négy rendezvény

A tartományi és a köztársasági kormány képviselői közösen fogalmazzák meg azokat a stratégiai terveket, amelyeknek a hozadéka az lesz, hogy a vadászat ismét a régi fényében tündököljön Szerbiában – jelentette be tegnap Újvidéken Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök, a 49. LORIST gyűjtőnevű halászati, vadászati és sportfelszereléseket bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

– A kiállítás fontos esemény nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók és az illetékes vállalatok számára is. Mint tudjuk, Szerbiában a vadászat egykor hatalmas népszerűségnek örvendett nemzetközi körökben is. A lehetőségek ma is adva vannak, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vadászat és a hozzá kapcsolódó idegenforgalom visszanyerje a régi fényét – hangsúlyozta a tartományi kormányalelnök.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója a megnyitón elmondta, hogy az idei kiállításon 20 százalékkal több kiállító vesz részt, így tizenkét országból összesen háromszázan mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat.

– A vadászat és halászat szerelmesei minden bizonnyal megtalálhatják a nekik való tartalmakat, mint ahogy az idegenforgalmi szakértők és lovassportok kedvelői is. Azt is remélem, hogy a kiállítók és a vendégek új kapcsolatokat fognak kiépíteni, valamint új tapasztalatokat szereznek – nyilatkozta a vezérigazgató.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere kifejtette, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy immár ötödik alkalommal beszélhet a LORIST megnyitóján.

– Olyan rendezvényről van szó, amely évről évre jobb, és mindig képes felülmúlni önmagát. A LORIST nemcsak a kiállítók számára attraktív hely, hanem üzleti kapcsolatok építésére is kiváló lehetőség. A negyvenkilenc éve folyamatosan fejlődő kiállítás mindenféleképpen fontos üzleti és gazdasági esemény, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni – magyarázta a székváros polgármestere.

Tegnap a vadászati és halászati kiállítás nyitotta meg kapuit a rendezvénysorozat keretében, mától az idegenforgalmi kiállítás tekinthető meg, péntektől pedig a lovas- és a sportkiállítás várja a látogatókat.