2024. május 5., vasárnap
BIRKÓZÁS

Szabadka visszahódítaná a bajnoki címet

A szerződés aláírása utáni pillanat (balról jobbra): Andrija Romić, Gazdag Krisztián, Sreten Damjanović, Aleksandar Maksimović, Nagy Tamás

A szerződés aláírása utáni pillanat (balról jobbra): Andrija Romić, Gazdag Krisztián, Sreten Damjanović, Aleksandar Maksimović, Nagy Tamás

Szerdán a városi sajtóközpontban bemutatták a Spartacus Birkózóklub új versenyzőit, valamint a szerződések aláírására is sor került. Mint ismeretes, a 22-szeres csapatbajnok szabadkai együtteshez visszatért Dejan Franjković és az olimpiai bajnok Davor Štefanek, mellettük még Aleksandar Maksimovićot (Partizan), Nagy Tamást (Zenta) és Gazdag Krisztiánt (Potisje) szerződtette meghatározatlan időre a Spartacus.

Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja kiemelte, hogy a klub és az önkormányzat sportrészlegének együttes célja, hogy a csapatbajnoki cím újra visszakerüljön Szabadkára. Az egyik lépés ebbe az irányba a három tehetséges fiatal birkózóval való szerződés aláírása.

– Természetesen a vezetőségre és a birkózókra is hatalmas munka vár, hiszen a hétvégén megkezdődnek a ligaküzdelmek. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő szervezettségnek, szakmai munkának – ami Sreten Damjanović vezetőedző révén adva van – és a tehetséges birkózók munkájának köszönhetően a titulus visszakerül hozzánk. Az elmúlt években a Partizan, majd a nagybecskereki Proleter dominált, végső ideje, hogy újra a Spartacus évei következzenek – mondta Simović, majd hozzátette, hogy ezentúl a polgároknak nem kell egyetlen teremsportmérkőzésre sem belépőt vásárolniuk, így a röplabda-, a kosárlabda-, a kézilabda-, valamint a birkózómeccsek is ingyenesen tekinthetők meg.

Sreten Damjanović, a Spartacus Birkózóklub vezetőedzője elmondta, hogy az új birkózókkal a csapatot minimum a döntőbe várja, a fő cél természetesen a bajnoki cím, amelyet nem lesz könnyű megszerezni, hosszú és rögös út vezet odáig, de az elkövetkező másfél-két hónapban, azaz a négyes döntőig is azon dolgoznak, hogy a fő célt elérjék.

Andrija Romić, a klub elnöke kiemelte, hogy mindannyian nemcsak kiváló sportemberek, hanem jól nevelt fiatalok, akikkel öröm lesz dolgozni az elkövetkező időszakban.

Aleksandar Maksimović, Nagy Tamás és Gazdag Krisztián megköszönték Szabadka városának és a birkózóklubnak, hogy Szabadkán folytathatják karrierjüket, és mindannyian bíznak abban, hogy sikerül bejutni a rájátszásba, és megszerezni az országos csapatbajnoki címet.